forums.silverfrost.com Forum Index forums.silverfrost.com
Welcome to the Silverfrost forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Build Rebuild
Goto page Previous  1, 2
 
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> Plato
View previous topic :: View next topic  
Author Message
KL



Joined: 16 Nov 2009
Posts: 138

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Has anybody looked at Test98 and 99? I am especially interested in Test99 since it seems to be obvious that for the array section to be passed an internal array was initiated but not closed.

Klaus
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 5542
Location: Salford, UK

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 12:20 pm    Post subject: Reply with quote

Klaus

My apologies but it appears that I have not logged these issues for investigation. I normally reply with an acknowledgement so it looks like I have simply missed the significance of the post.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 5542
Location: Salford, UK

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 1:20 pm    Post subject: Reply with quote

Klaus

From a brief initial investigation I can confirm that there is a false runtime error when running test98 with /check and /clr.

At the moment I have no idea about test99. For me (when compiling from a command line) the program stops running after about 200 iterations but without any error report.

If, as you say, it is a heap allocation issue then maybe something is going wrong with the .NET automatic garbage collection.

Both programs run correctly for Win32 and x64 with any configuration.

I have made a note of these failures.
Back to top
View user's profile Send private message
KL



Joined: 16 Nov 2009
Posts: 138

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 2:33 pm    Post subject: Reply with quote

Paul,
thank you very much for your reply. Test99 is extremely important for me since this error stops using our (big) code as a .NET dll in a C# GUI environment.
Best regards,
Klaus
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 5542
Location: Salford, UK

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Klaus

if you need a fix urgently then I suggest that you experiment by changing the way in which the arrays are passed to the subroutine A.

For example, you could try copying the array sections to temporary arrays before the call etc.. It seems that something is going wrong with the automatic creation of the temporary "copy in" arrays (and possibly "copy out" arrays) that are needed when passing array sections to (and from) subroutines.

I have not looked at the details of your code but as a general rule it is not a good idea to pass array sections. Passing whole arrays is much more efficient and does not require the compiler to provide code that creates temporary storage from the stack or heap.
Back to top
View user's profile Send private message
KL



Joined: 16 Nov 2009
Posts: 138

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Paul,

I am aware of this possibility. I just thought that internal copying of array sections is faster than copying array sections by do loops.

Fortunately, this error does not cause problems since from my GUI I can call a normal executable as well. I just reported this .NET related problem for further re-consideration.

May be that what you say about using array sections as dummy arguments is the reason that modern languages do not use them.

Thank you for taking a look to my problems.

Klaus

PS. Is there a problem with forum messages? When I press "Preview" and submit my message, it appears twice.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 5542
Location: Salford, UK

PostPosted: Thu Nov 08, 2018 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

I don't have any problems with Preview then Submit.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> Plato All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group