forums.silverfrost.com Forum Index forums.silverfrost.com
Welcome to the Silverfrost forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Debug in PLATO

 
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> Plato
View previous topic :: View next topic  
Author Message
moropera



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 9
Location: Italy

PostPosted: Thu May 26, 2022 10:22 am    Post subject: Debug in PLATO Reply with quote

I work with PLATO version 4.0 and with FTN95 version5.20.0

in PLATO Environment / General / Settings "Integrated with SDBG" is checked

when I launch the Debug in PLATO the SDBG page does not appear and I can debug only operate in PLATO.
In PLATO I can't
* set breakpoints
* stop the program and know in which line it is positioned
* I cannot know the content of the individual elements of an array

How can I solve the problem?
Thank you in advence.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 7369
Location: Salford, UK

PostPosted: Thu May 26, 2022 11:09 am    Post subject: Reply with quote

moropera

Your FTN95 version dates from March 2008 and presumably your Plato is from the same release.

The current release of FTN95 is v8.8x whilst Plato is now a 64 bit application and is at v5.5x.

You could consider updating to the latest releases, particularly if you are using the Personal Edition which is free.

Otherwise I can only suggest that you switch off "Integrated with SDBG". Then Plato will launch SDBG as an external application and it will look the same as if you were to run SDBG from a command prompt.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
moropera



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 9
Location: Italy

PostPosted: Fri May 27, 2022 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

Switch off "Integrated with SDBG" also does not work.
The strange thing is that even running it from a command prompt the SDBG debugger does not appear.
Is there an initialization file?
Thanks anyway
Tonino
Back to top
View user's profile Send private message
mecej4



Joined: 31 Oct 2006
Posts: 1707

PostPosted: Sat May 28, 2022 2:56 am    Post subject: Reply with quote

Please note that most of the readers are using either the current version of FTN95 or a recent version. Therefore, few of us are going to be "seeing" the same things that you are, because current GUI programs such as Plato, SDBG, etc., are probably quite different as to menu items and appearance. Very few of us are likely to be running a 14-year-old compiler when a more recent version is available and is outfitted with a large number of improvements and can run comfortably on a 64-bit operating system.

The implication is that you should describe in detail what steps you took and what error messages or unexpected behaviour you saw.
Back to top
View user's profile Send private message
JohnCampbell



Joined: 16 Feb 2006
Posts: 2398
Location: Sydney

PostPosted: Sun May 29, 2022 9:19 am    Post subject: Re: Reply with quote

moropera wrote:
The strange thing is that even running it from a command prompt the SDBG debugger does not appear.

I have had plato or SDBG disappear, as it's window address gets corrupted.
If you hover on the task bar and get the thumb view of plato to appear, I think you can select properties (of the thumb view) then maximise to get it to appear in a screen.

There is an initialisation file, but it may be easier to maximise and close, then restart Plato or SDBG.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert



Joined: 29 Nov 2006
Posts: 416
Location: Manchester

PostPosted: Sun May 29, 2022 11:56 am    Post subject: Reply with quote

The easiest thing to try is to delete sdbg.ini. On my machine it is stored at:

C:\Users\Robert\AppData\Local\VirtualStore\Windows\sdbg.ini
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
moropera



Joined: 23 Apr 2010
Posts: 9
Location: Italy

PostPosted: Mon May 30, 2022 10:09 am    Post subject: Reply with quote

Grazie mille Robert!
Your suggestion worked: after deleting the sdbg.ini starting the debug from PLATO the SDBG window appears and I can safely debug.
You have been very kind.
Tonino
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> Plato All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group