forums.silverfrost.com Forum Index forums.silverfrost.com
Welcome to the Silverfrost forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

update of owner draw graphics box %dw

 
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> ClearWin+
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ralf



Joined: 30 Aug 2007
Posts: 38
Location: munich

PostPosted: Wed Oct 23, 2019 8:59 am    Post subject: update of owner draw graphics box %dw Reply with quote

I have a problem to update the content of a owner draw graphic box.
Up to compiler release 7.xx it was possible to update the box with
Code:
call window_update@ (my_dc)

See the following Example:
Code:

   WINAPP
     INCLUDE <windows.ins>
     COMMON /device/ my_dc
     INTEGER(7) my_dc
     EXTERNAL plot
     my_dc=get_bitmap_dc@(50,50)
     i=winio@ ('%ww[no_border]&')
     i=winio@('%mn[Plot]&',plot)
     i=winio@ ('%pv%fr&',50,50)               
     i=winio@('%dw %bt[OK]',my_dc)
    END
!==================   
      INTEGER*4 FUNCTION plot()
!==================     
      COMMON /device/ my_dc
      INTEGER(7) my_dc
      plot = 2
      CALL draw_line (my_dc)
      END
!=====================   
      SUBROUTINE draw_line (ihandle)
!=====================     
      STDCALL POLYLINE 'Polyline' (VAL,REF,VAL):LOGICAL*4

      INTEGER(7) ihandle
      INTEGER*4, DIMENSION(2,2)  :: ixx
      LOGICAL*4                  :: logo
      INTEGER*4 :: iny2 = 0
     
      SAVE iny2
     
      iny2 = iny2 + 10

      ixx(1,1) = 0
      ixx(2,1) = 0
      ixx(1,2) = 50
      ixx(2,2) = iny2
      logo = polyline (ihandle, ixx(1,1), 2)
      call window_update@ (ihandle)
     
      RETURN
      END

Compiled with release 8.xx the graphic box is not updated, when a line was drawn by pressing the 'Plot'-command. It is updated, if the window is resized (therefore I added the resizable MIDI Frame).
If I copy an old salflibc.dll (from 7.xx) into the program-directory, the program works as expected.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 6089
Location: Salford, UK

PostPosted: Mon Oct 28, 2019 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

I plan to take a look at this shortly.
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 6089
Location: Salford, UK

PostPosted: Tue Oct 29, 2019 8:40 am    Post subject: Reply with quote

This bug has now been fixed for the next release of salflibc.dll.

Strangely, it was not a regression but a bug that has been there from the outset. Something else must have changed in order to expose it.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> ClearWin+ All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group