forums.silverfrost.com Forum Index forums.silverfrost.com
Welcome to the Silverfrost forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tracking down the cause of 'No OpenGL buffers are open'

 
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> ClearWin+
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ryan



Joined: 25 Feb 2016
Posts: 46

PostPosted: Mon Mar 26, 2018 11:08 am    Post subject: Tracking down the cause of 'No OpenGL buffers are open' Reply with quote

I appreciate that ClearWin passes the API calls for OpenGL through to the OS.

In this instance it is issuing an error popup when I attempt to redraw an OpenGL window. The error is 'ClearWin+ error' and 'No OpenGL buffers are open'.

I'd like to know what causes this popup, specifically;
* Which OpenGL calls can cause it to occur (it seems to be the ClearWin swap_opengl_buffers call that fails).
* Is it before or after a call to the OpenGL layer (for example, is it validating before the call or showing as a result of a return code)?

Would it be possible to view the source code that generates this dialogue? I think it might help me a lot. If not, I'll have to get the disassembler out and go digging into the guts of ClearWin64.dll.

This is for 64 bit gFortran, consuming ClearWin DLLs. I have a small proof of concept working, it is only in my main application that the OpenGL handles / context are somehow not being swapped in.

Thank you in advance,

Ryan
Back to top
View user's profile Send private message
PaulLaidler
Site Admin


Joined: 21 Feb 2005
Posts: 5366
Location: Salford, UK

PostPosted: Mon Mar 26, 2018 12:14 pm    Post subject: Reply with quote

Here is a list of ClearWin+ C functions that can generate this message...

__clearwin_info
__set_opengl_mouse_cursor_position
__get_opengl_mouse_state
__swap_opengl_buffers

These translate to CLEARWIN_INFO$ etc..
Back to top
View user's profile Send private message
DanRRight



Joined: 10 Mar 2008
Posts: 1821
Location: South Pole, Antarctica

PostPosted: Mon Mar 26, 2018 1:25 pm    Post subject: Reply with quote

Keep us informed if you resolve this issue. I had such error before and it annoyed me a lot. I forgot which workaround solved it after trying a million different things, the only I remember the solution was looking not very logical to me. I think the error appeared only in /debug mode and it did not appear with /64. The OpenGL was added to the compiler 20 years ago and was done almost perfectly with only one or two problems, or better say, potential problems which is literally amazing in the always buggy software world. The worst was the Simpleplot for example which in comparison was like a huge can of worms.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    forums.silverfrost.com Forum Index -> ClearWin+ All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group